Owoce pod kokosową kruszonką
Składniki:
Świeże owoce, lub poza sezonem mrożone
1 szklanka mąki
0,5 szklanki wiórków kokosowych, mogą być również migdały
150 g masła
Świeże owoce, lub poza sezonem mrożone
1 szklanka mąki
0,5 szklanki wiórków kokosowych, mogą być również migdały
150 g masła
Przygotowanie:
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem
Owoce ułożyć w naczyniu
Kruszonka:
mąkę, wiórki, masło połączyć mikserem, początkowo na wolnych obrotach, a następnie na średnich do uzyskania drobnej kruszonki.
Wysypać na owoce i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piecyku przez 30-35 minut
Owoce ułożyć w naczyniu
Kruszonka:
mąkę, wiórki, masło połączyć mikserem, początkowo na wolnych obrotach, a następnie na średnich do uzyskania drobnej kruszonki.
Wysypać na owoce i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piecyku przez 30-35 minut
SmacznegoB
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz